Menu Sluiten

Waarom De Haven?

De creatie van de Haven is vertrokken vanuit enkele vaststellingen.

  • Er is een immens probleem op het vlak van armoede én het is een hardnekkige kwaal. Vooral in Brussel is het probleem nijpend.
  • Dit probleem wordt bovendien nog verergerd door de uithuiszettingen en de problematiek die er mee samenhangen. Het is niet altijd duidelijk voor partners in het sociale veld hoe deze procedure verloopt of wat de gevolgen hiervan zijn.
  • De diverse overheden in dit land nemen hun verantwoordelijkheid en investeren in de strijd tegen armoede. En ook vanuit de sociale sector worden bijzonder veel initiatieven genomen. Toch blijft de groep alleenstaande moeders met kinderen moeilijk te bereiken en dus zeer kwetsbaar.
  • De medewerkers van sociale instanties weten niet altijd hoe ze mensen met schulden het best kunnen helpen. Zij weten vaak ook niet hoe gerechtsdeurwaarders te werk gaan en wie ze het beste kunnen contacteren.

Deze problemen steeds dreigen steeds groter te worden en dat kunnen gerechtsdeurwaarders beamen. Zij komen dagelijks bij van deze gezinnen thuis en zien als geen ander de gezichten achter de armoede. Om te helpen in de strijd tegen het armoede door het aanwenden van hun ervaring en kennis ten voordele van de mensen in problemen, werd de HAVEN opgericht. Met de HAVEN willen we dan ook een plek creeëren waar mensen en voornamelijk jonge moeders ademruimte vinden. Waar ze geholpen worden om orde uit de chaos te halen en hun leven terug op orde te krijgen.