Menu Sluiten

Hulp op het internet?

Hoewel de HAVEN een plaats probeert te zijn waar je altijd terecht kan met je problemen, is het in soms moeilijk om fysiek tot bij ons te geraken. In dat geval kan het internet ook al veel hulp bieden. Maar soms blijft het toch moeilijk om te weten waar je het best kan beginnen zoeken. In dit kort artikel proberen we alvast op weg te helpen door een kort overzicht te geven van de aanwezige hulpmiddelen.

http://allesovercenten.be/

Dit is een website van het Vlaams Centrum Schuldenlast voornamelijk gericht op jongeren waar je terecht kan met verschillende vragen die je hebt over geld. Je kan informatie vinden over je eerste loonfiche, tips krijgen over hoe je je geld het beste kan beheren, waarom je je best kan aansluiten bij een mutualiteit en welke rol de bank speelt bij de aankoop van een huis. Kortom, zeer veel nuttige informatie.

http://www.eerstehulpbijschulden.be/

Je hebt steeds meer facturen die je niet meer kan betalen. Dit kan iedereen overkomen en deze website helpt je bij het enorm ingewikkeld proces van schuldeisers, gerechtelijke procedures en andere bijkomende administratie te navigeren met een zeer duidelijke uiteg!

https://www.caw.be/

Het CAW is, naast het OCMW, één van de instanties waar je terecht kan voor hulp op allerlei vlakken. Daarnaast heeft hun website ook zeer nuttige informatie over allerhande problemene op vlak van mentale gezondheid, relaties met familie,…

https://www.geestelijkgezondvlaanderen.be/

Je geestelijke gezondheid is enorm belangrijk en het is daarom nodig dat je jezelf correct informeert, deze website kan daarbij een nuttige tool zijn.

https://www.vdab.be/

Ben je op zoek naar werk maar weet je niet al te goed hoe je best kan solliciteren? Dan is dit dé website waar je op best op kan beginnen. Je kan er niet alleen nieuwe vacatures vinden, maar kan ook online opleidingen volgen en tips lezen om te solliciteren.

Dit zijn slechts enkele websites die je kunnen helpen, kom regelmatig eens terug kijken op deze pagina voor meer hulpmiddelen. En in de tussentijd kan je ook altijd bij ons terecht en gaan we samen aan de slag om je te helpen!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *